Panang karrypasta med kylling (6 pers.)

Lyn stegt nudler ret ”Pad Thai” (2 pers.)

Phat Thai

Phat Thai

300g Tynde risnudler   ”Wun sen”                    
5 stk. kina rejer                     ”Gung”
3 stk. æg                             ”Kai”
500g. saltet jordnødder     ”Tur”
1 pk. Tofu (Sojabønne masse) ”Dau Hue”
50 g. Chinese leek leaves   ”bai goui chai”
3 spsk fiskesauce                 ”Nam Bar”
50g. Hakket syltet hvid radise ”Hur tai bå”
4 spsk Sukker                         ”Nam darn”            

½ spsk knust tørret chili       ”Pek Bon”            
1 Teske hakket røde thai løg ”Hoam dang”      
1 Teske hakket Hvidløg       ”Ga tirm”                
4 spsk Tamarind extrakt       ”Nam makarm”    
½ Kop olie                               ”Nam man”            
100g Bønnespire                    ”Tur nong”          

Tilbehør:
Friske bønnespire, Friske Forårsløg, Både af lime, Hakket saltet jordnødder,
Chili pulver, Sukker, Riseddike, Tørret små rejer

1.   Varm olien op i en wok, tilsæt hvidløg og røde thai løg, når de er gule tilsættes nudler (hvis der bruges tørret nudler, så skal de udblødes i varmt vand til de er bløde) og rør så retten ikke klister fast. Flyt nudlerne til den ene side af woken.
2.   Kom 3 spsk olie op i woken, når olien er varm, tilsættes Rejer, tofu, syltet radise, tørret chili, sukker, tamarind extrakt og fiske sauce og sauter det under omrøring.
3.   Tilsæt 2 spsk olie, når olien er varm, rør æg og jordnødder i, tilsæt Chinese leek leaves og bønnespire.

tak til http://asiacooking.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Panang karrypasta med kylling (6 pers.)