Stegte ris med kylling i chili & hvidløgs sauce (2 pers.)

Varm thai oksekødssalat (8 pers.)

2006-03-05-16-09-18

1 kg tykstegsfilet del det i 2 lige store stykker

1 skrællet agurk i tynde skiver
2 tomater i skiver
½ løg i strimler

Friske koriander blade
Frisk rød chili I strimler

Koriandermarinade:

4 spsk. soja sauce

2 spsk. vegetabilsk olie

1 spsk. finthakket, frisk koriander

1 tsk. stødt koriander

1 spsk kokossukker

Friskkværnet, sort peber
1. Læg kødet i et dybt porcelæns- eller glas fad.
2. Marinade: Pisk soja sauce, olie, stødt og frisk koriander, sukker og sort peber sammen i en lille skål. Hæld marinaden over kødet og stil det til side i minimum 1 time.
3. Læg agurkeskiverne taglagt på et stort fad, dæk til og stil det på køl, til agurkeskiverne skal bruges.
4. Dup kødet tør og gem marinaden til senere. Steg kødet under en forvarmet grill 3-5 minutter på hver side eller efter behag.
5. Hæld marinaden i en lille gryde, kog op og lad simre i 3-4 minutter.
6. Skær kødet i tynde skiver og anret dem oven på agurkeskiverne.
7. Hæld marinaden over og drys koriander, tomat, løg og strimlet, frisk chili over.
8. Skær agurken igennem på den lange led og skrab kernerne ud med en teske. Smid kernerne væk. Skær agurken i tynde skiver og læg dem i en skål.
9. Kog vand og sukker i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
10. Tag gryden af blusset, tilsæt eddike og røde løg, hæld lagen over agurkeskiverne og bland godt.
11. Stil på køl i ½ time. Drys chili over salaten inden servering.

Copyright CarryOut.dk / AsiaCooking.dk

in english http://asiancooking.dk

En stor tak til CarryOut.dk / Asiacooking.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte ris med kylling i chili & hvidløgs sauce (2 pers.)