Lyn stegt nudler ret ”Pad Thai” (2 pers.)
300g Tynde risnudler ”Wun sen”
5 stk. kina rejer ”Gung”
3 stk. æg ”Kai”
500g. saltet jordnødder ”Tur”
1 pk. Tofu (Sojabønne masse) ”Dau Hue”
50 g. Chinese leek leaves ”bai goui chai”
3 spsk fiskesauce ”Nam Bar”
50g. Hakket syltet hvid radise ”Hur tai bå”
4 spsk Sukker ”Nam darn”
½ spsk knust tørret chili ”Pek Bon”
1 Teske hakket røde thai løg ”Hoam dang”
1 Teske hakket Hvidløg ”Ga tirm”
4 spsk Tamarind extrakt ”Nam makarm”
½ Kop olie ”Nam man”
100g Bønnespire ”Tur nong”
Tilbehør:
Friske bønnespire, Friske Forårsløg, Både af lime, Hakket saltet jordnødder,
Chili pulver, Sukker, Riseddike, Tørret små rejer
1. Varm olien op i en wok, tilsæt hvidløg og røde thai løg, når de er gule tilsættes nudler (hvis der bruges tørret nudler, så skal de udblødes i varmt vand til de er bløde) og rør så retten ikke klister fast. Flyt nudlerne til den ene side af woken.
2. Kom 3 spsk olie op i woken, når olien er varm, tilsættes Rejer, tofu, syltet radise, tørret chili, sukker, tamarind extrakt og fiske sauce og sauter det under omrøring.
3. Tilsæt 2 spsk olie, når olien er varm, rør æg og jordnødder i, tilsæt Chinese leek leaves og bønnespire.
tak til http://asiacooking.dk
Ingen kommentarer endnu